Ing. Vlastimil Chvoštík, EFA

Dluhopis s kuponem 9,2% nabízí vysoký výnos a podporuje obnovitelné zdroje energie: investujte ještě dnes!

Dluhopis s kuponem 9,2% nabízí vysoký výnos a podporuje obnovitelné zdroje energie: investujte ještě dnes!

Hledáte způsob, jak investovat své peníze a zároveň přispět k udržitelnému rozvoji? Dluhopis energetické společnosti s kuponem 9,2% a splatností v roce 2026 je ideální příležitostí. Tento dluhopis nabízí pravidlený vysoký výnos a zároveň pomáhá podporovat obnovitelné zdroje energie. Investujte do budoucnosti udržitelné energetiky a získejte pravidelný příjem.

Pokud hledáte investici, která poskytne vysoký výnos a zároveň bude mít pozitivní dopad na životní prostředí, může být dluhopis energetické společnosti ideální volbou.

Tento konkrétní dluhopis (emitenta z legislativních důvodů nemohu uvést na své volně přístupné internetové stránce) má kupon 9,2% a splatnost v roce 2026. To znamená, že pokud investujete do tohoto dluhopisu, získáte pevný pravidelný výnos do doby splatnosti.

Emitent tohoto dluhopisu produkuje elektřinu, teplo, biometan a hnojiva z gastroodpadu, což znamená, že vyrábí energie z obnovitelných zdrojů. Krásné na této investiční příležitosti je i to, že společnost dostane zaplaceno také za to, že gastroodpad od dodavatelů odebere. Příjem má proto od dodavatelů i odběratelů. Investicí do tohoto dluhopisu tedy nejen získáte vysoký výnos, ale také přispějete k budování udržitelné budoucnosti.

Emitent pravidelně pořádá den otevřených dveří ve své stanici a můžete si tak celou výrobu projít a pobavit se s vedením společnosti. Osobně jsem se zúčastnil - úvodní fotku k tomuto článku jsem vyfotil právě během mé osobní návštěvy.

Důležité je brát v úvahu, že jakákoliv investice s sebou nese určitá rizika. Je tedy důležité pečlivě posoudit rizika a před investováním je vhodné konzultovat s poradcem, který vám poradí nejen s výběrem dluhopisů, ale i se správnou výší investice v porovnání k celkové výší vašeho investičního portfolia.

Je důležité zvážit, jak velkou část svého portfolia chcete investovat do dluhopisu. Investování do dluhopisu s vysokým výnosem může být lákavé, ale měli byste zvážit, zda je to pro vás vhodné vzhledem k vašim finančním cílům a rizikové toleranci.

V každém případě byste měli být obezřetní a pečlivě posoudit rizika předtím, než investujete do jakéhokoli finančního produktu.

Vlastimil Chvoštík
Autor: Vlastimil Chvoštík

Jsem poradce, ne prodejce.

Radím, neprodávám.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení