Ing. Vlastimil Chvoštík, EFA

Kde hledat nemovitost k nákupu

Kde hledat nemovitost k nákupu

Nejjednodušší způsob hledání nemovitosti k nákupu je přes server, který má nejvíc nabídek, to je www.sreality.cz. Nevýhodu je, že se na tento server dívá většina ostatních zájemců. Většina nabídek je za férovou cenu pro obě strany. Poklad zde ale proto s největší pravděpodobností nenajdete. Je proto potřeba hledat dál.

1) Dejte vědět svým příbuzným a známým, že hledáte a přibližte jim svojí poptávku. Třeba se objeví někdo, kdo chce prodat, ale nechce nebo neumí svojí nabídku zveřejnit tak, že byste jí mohli objevit. 

2) Projděte si místo, kde chcete nakoupit a dívejte se (často jsou na domech plachty s informací o prodeji) a ptejte se. V centru Prahy poptávání nebude mít úspěch, ale v menších obcích takhle můžete získat spoustu zajímavých informací. Ptát se můžete lidí na ulici nebo třeba v hospodě, kadeřnictví, místní prodejně. V malé obci se klidně zeptejte na obecním úřadě.

3) Podívejte se na různé vývěsky, soukromou inzerci v obchodech apod. 

4) Projděte si všechny realitní kanceláře v místě, zeptejte se jich. Nechte jim i poptávku, ale nečekejte, že pro vás bude někdo nemovitost aktivně vyhledávat.

5) Klidně dejte do schránek lístečky se svojí poptávkou. Čím víc informací o sobě, tím větší šanci máte, že se někdo ozve. Obyčejný lísteček s telefonním číslem zavání poptávkou od reklamní kanceláře a na to nikdo reagovat nebude. 

6) Zkuste najít něco přes dražby a aukce. Nezapomeňte, že čím víc práce budete muset vynaložit, abyste se dostali k nabídce, tím menší bude konkurence při samotné dražbě/aukci. Naopak pokud je dražební nabídka snadno přístupná, tak jí vidí pravděpodobně i mnoho dalších potenciálních zájemců a cena se může dostat nad cenu, za kterou byste nemovitost koupili přes realitní kancelář. 
https://www.postaonline.cz/cadrvd/
https://www.portaldrazeb.cz
https://nabidkamajetku.cz
https://www.adol.cz

7) A nakonec (nebo klidně i na začátku) projeďte realitní servery. Uvádím ty známější, ale třeba objevíte nějaké lokální méně rozšířené, na kterých najdete něco, o čem jiní lidé netuší.
www.annonce.cz
www.bazos.cz
hyperreality.cz
ceskereality.cz
reality.idnes.cz
realitymix.cz
www.bezrealitky.cz

8) Mám přístup k neveřejným nabídkám nemovitostí v největší české realitní kanceláři MM reality. Protože si klienti nepřejí svojí nabídku zveřejnit, tak vám nemohu informace poslat emailem, mohu nabídky ukázat pouze při osobním setkání.

9) Zkuste si zadat poptávku na inzertní stránky (např. annonce.cz). Jsou lidé, kteří nechtějí nebo nemohou svojí nabídku zveřejňovat, tak si najdou kupujícího sami takto.

Vlastimil Chvoštík
Autor: Vlastimil Chvoštík

Jsem poradce, ne prodejce.

Radím, neprodávám.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení