Ing. Vlastimil Chvoštík, EFA

Velké porovnání spořících účtů 2024

Velké porovnání spořících účtů 2024

Nejjednodušší způsob, jak nechat úročit volné peníze, je spořící účet. A protože spořících účtů je hodně a každá banka má jiné podmínky, tak je dobré před rozhodnutím, komu peníze svěříte, udělat srovnání.
A tady ho máte.

Jako nejvýhodnější spořící účet nám aktuálně vychází ten u Trinity Bank. Není to banka velká a spousta lidí jí nezná, ale má licenci ČNB, takže se o své peníze bát nemusíte. Do výše 2,5mio je máte pojištěné.

Tento přehled vytvořil můj oblíbený deník e15.

Raději byste uložili peníze ve své bance? Najděte si svojí banku v přehledu a podívejte se, jaký má zájem o vaše peníze.

Ale pozor! Není důležité jen to, jaký úrok je uvedený v tomto přehledu, ale také záleží na tom, na jakém spořícím účtu peníze máte. Banky v průběhu času vymýšlí nové spořící účty, na které se snaží nalákat nové klienty a na ty staré účty/zákazníky ... (no však vy dobře víte, co). Pokud tedy máte peníze uložené na nějakém starém spořícím účtu, tak si ověřte, jak vám banka peníze úročí. Jestli se v tom nevyznáte, tak mi pošlete poslední výpis na email nebo WhatsApp a já se na to podívám.

A jestli si chcete spočítat, kolik při současných úrokových sazbách získáte, tak budu rád, když si vyzkoušíte kalkulačky na této mojí stránce.

 

 sporici_ucty_0224 

Vlastimil Chvoštík
Autor: Vlastimil Chvoštík

Jsem poradce, ne prodejce.

Radím, neprodávám.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Pět užitečných tipů pro vaši peněženku

zpracováním osobních údajů